Beste cabaretiers van Nederland

Wat is de beste cabaretier van ons land?

Dat is natuurlijk lastig te zeggen en de meningen zijn daar altijd over verdeeld, laat dat duidelijk zijn. Toch kunnen we natuurlijk wel zeggen wat de populairste zijn en aan de hand daarvan de beste cabaretiers van Nederland vaststellen. Veel blogs en websites hebben hun bezoekers gevraagd wie zij de beste cabaretiers van Nederland vinden.

Herman Finkers komt, verassend genoeg omdat hij al heel lang meegaat, vaak op de eerste plek. Ook andere ‘oudjes’ zoals Win Sonneveld, Toon Hermans en Wim Kan, komen we bij de top tien vaak tegen. Najib Amhali en Hans Teeuwen zijn ook altijd erg populair.

De beste cabaretiers van Nederland; weinig vrouwen

Blijkbaar houdt het publiek meer van mannelijke cabaretiers dan van de vrouwelijke kleinkunstenaars. Bert Visscher, Youp van ’t Hek, Freek de Jonge, Theo Maassen, Javier Guzman en Jan Blaaser zijn allemaal namen die veel genoemd worden. Pas onderaan de lijst komen de vrouwelijke cabaretiers aan bod.

Brigitte Kaandorp neemt onder de vrouwen verreweg de nummer 1 in. Verder hebben we nog Tineke Schouten, Claudia de Breij, Katinka Polderman en Dorine Wiersma. Maar die laatste komen in de meest polls al niet meer voor? Zouden de mannen dan toch beter zijn?…..