Anuar Aoulad Abdelkrim

Anuar Aoulad Abdelkrim (geboren op 7 mei 1979) is een Nederlandse cabaretier van Marokkaanse afkomst. Hij werd geboren in Amsterdam en groeide op in de wijk Bos en Lommer.

Aoulad Abdelkrim begon zijn carrière als cabaretier in 2005, toen hij deelnam aan het televisieprogramma “Zomergasten”. Hij deed goed zijn best en werd uitgekozen om mee te doen aan de finale, waar hij de publieksprijs won. Dit was het begin van een succesvolle carrière als cabaretier, waarbij hij verschillende shows en festivals speelde en samenwerkte met bekende Nederlandse artiesten zoals Hans Teeuwen en Tim Fransen.

Naast zijn werk als cabaretier is Aoulad Abdelkrim ook actief als acteur. Zo had hij rollen in verschillende televisieseries en films, waaronder “Moordvrouw” en “Süskind”. In 2018 won hij de Gouden Kalf voor Beste Mannelijke Bijrol in de film “Keti”.

Aoulad Abdelkrim is ook bekend als presentator. Zo presenteerde hij onder andere het programma “De Nacht van Anuar” en was hij te zien als presentator van het programma “De Slimste Mens ter Wereld”.

Tegenwoordig woont en werkt Aoulad Abdelkrim in Amsterdam en blijft hij actief als cabaretier en acteur. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*