Daniël Arends

Daniël Arends is een Nederlandse cabaretier, acteur en schrijver. Hij werd geboren op 10 januari 1978 in Amsterdam en groeide op in de stad Hilversum. Na zijn middelbare school studeerde hij af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

In 2004 debuteerde Arends als cabaretier met zijn voorstelling “Daniël Does Dirk”. Hiermee won hij de Prijs van de Nederlandse Cabaretier en werd hij ontdekt door het grote publiek. In de jaren daarna volgden meerdere succesvolle voorstellingen, waaronder “Het Diner”, “Flinke Poppen” en “De Nieuwe Wereld”.

Arends is niet alleen bekend van zijn cabaretvoorstellingen, maar ook van zijn optredens in televisieprogramma’s zoals “De Wereld Draait Door” en “Zondag met Lubach”. Ook speelde hij in verschillende films en theaterproducties.

In 2016 ontving Arends de Gouden Televizier-Ring voor zijn bijdrage aan de Nederlandse televisie en in 2018 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten voor de Nederlandse cultuur.

Tegenwoordig is Arends een van de meest bekende en succesvolle cabaretiers van Nederland en blijft hij regelmatig optreden in theaters door het hele land.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*