Ernest Beuving

Ernest Beuving was een Nederlandse cabaretier en acteur. Hij werd geboren op 15 maart 1958 in Amsterdam en groeide op in een kunstzinnige en muzikale familie. Beuving volgde zijn opleiding aan de Amsterdamse Kleinkunstacademie en maakte zijn debuut als cabaretier in 1985.

In de jaren die volgden bouwde Beuving een indrukwekkende carrière op in het Nederlandse cabaret. Hij was bekend om zijn intelligente, scherpe humor en zijn unieke kijk op de wereld. Beuving was een groot voorstander van de vrije meningsuiting en zijn optredens waren vaak een aanklacht tegen de onrechtvaardigheid en ongelijkheid in de samenleving.

Beuving was ook actief in de film- en televisiewereld. Hij had rollen in verschillende films en televisieseries, waaronder “De stamgasten” en “Baantjer”. In 2003 won hij de Gouden Televizier-Ring voor zijn rol in “De stamgasten”.

Beuving overleed op 6 november 2020, op 62-jarige leeftijd. Hij laat een indrukwekkend oeuvre na en zal altijd herinnerd worden als een van de grootste cabaretiers van Nederland.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*