Hans Teeuwen

Hans Teeuwen is een Nederlandse cabaretier, muzikant en acteur. Hij werd geboren op 24 februari 1967 in Steenbergen, Noord-Brabant.

Teeuwen begon zijn carrière als cabaretier in de jaren 90 en werd al snel een populaire en controversiële figuur in de Nederlandse comedy-scene. Hij is bekend om zijn scherpe humor en zijn unieke stijl van cabaret, waarbij hij vaak gebruik maakt van zijn muzikale vaardigheden en zijn talent voor zang en gitaarspel.

Teeuwen heeft verschillende succesvolle shows op zijn naam staan, waaronder “De Lachende Westerling”, “De Hemelbestormers” en “De Manne”. Hij heeft ook meegewerkt aan verschillende televisieprogramma’s, zoals “De wereld draait door” en “Zondag met Lubach”.

In 2002 ontving Teeuwen de prestigieuze Gouden Kabouterprijs voor zijn show “De Lachende Westerling”. Hij won ook de Prijs van de Kritiek voor zijn shows “De Hemelbestormers” en “De Manne”.

Naast zijn werk als cabaretier is Teeuwen ook actief als muzikant en heeft hij meerdere albums uitgebracht. In 2018 bracht hij zijn eerste Nederlandstalige album uit, getiteld “Alles Moet Weg”.

Teeuwen is een veelgeprezen en gevierd cabaretier in Nederland en blijft onverminderd populair bij zijn fans. Hij wordt gezien als een uniek talent en een van de belangrijkste stemmen in de Nederlandse comedy-scene.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*