Jenny Arean

Jenny Arean (geboren op 12 december 1947) is een Nederlandse cabaretier. Zij werd geboren in Amsterdam en groeide op in de wijk Amsterdam-Zuid.

Arean begon haar carrière als cabaretier in de jaren zeventig, toen ze samen met haar man Freek de Jonge optrad in verschillende cabaretvoorstellingen. In 1980 bracht ze haar eerste solovoorstelling uit, “Jenny zit in de zon”. Dit was het begin van een succesvolle carrière als cabaretier, waarbij ze verschillende shows en festivals speelde en samenwerkte met bekende Nederlandse artiesten zoals Youp van ’t Hek en Paul de Munnik.

Naast haar werk als cabaretier is Arean ook actief als actrice. Zo had ze rollen in verschillende televisieseries en films, waaronder “Moordvrouw” en “De Club van Sinterklaas en het Grote Pietenfeest”. In 2004 won ze een Gouden Kalf voor Beste Actrice voor haar rol in de film “Bruid in de maling”.

Arean is ook bekend als presentatrice. Zo presenteerde ze onder andere het programma “Het Klokhuis” en was ze te zien als presentatrice van het programma “De Slimste Mens ter Wereld”.

Tegenwoordig woont en werkt Arean in Amsterdam en blijft ze actief als cabaretier en actrice. Zij is gescheiden van Freek de Jonge en heeft twee kinderen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*