Lou Bandy

Lou Bandy was een Nederlandse cabaretier en zanger die bekend werd in de jaren 1920 en 1930. Hij werd geboren op 23 mei 1890 in Rotterdam en overleed op 75-jarige leeftijd op 17 februari 1966 in Amsterdam.

Bandy begon zijn carrière als zanger in de cafés en cabarets van Rotterdam. In 1923 maakte hij zijn debuut op het toneel in Amsterdam, waar hij snel populair werd vanwege zijn humoristische liedjes en sketches. Hij was vooral bekend om zijn parodieën op bekende artiesten en zijn imitaties van verschillende accenten en dialecten.

In de jaren 1930 werd Bandy een van de meest succesvolle cabaretiers van Nederland. Hij trad op in grote theaters in Amsterdam en andere steden en maakte regelmatig radio- en televisieoptredens. Hij schreef ook een aantal bekende liedjes, waaronder “Mijn Vader is een Dikke Man” en “Ik ben zo Blij met mijn Fiets”.

Bandy bleef tot aan zijn dood actief in het cabaret, maar na de Tweede Wereldoorlog raakte hij geleidelijk aan uit de mode. Zijn werk wordt nog steeds herinnerd en geëerd als een belangrijk deel van de Nederlandse cabaretgeschiedenis.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*