Najib Amhali

Najib Amhali (geboren op 28 mei 1972) is een Nederlandse stand-up comedian en acteur. Hij werd geboren in Amsterdam en groeide op in de wijk Slotervaart.

Amhali begon zijn carrière als comedian in 1997, toen hij deelnam aan het televisieprogramma “De Comedy Factory”. Hij deed goed zijn best en werd uitgekozen om mee te doen aan de finale, waar hij de publieksprijs won. Dit was het begin van een succesvolle carrière als comedian, waarbij hij verschillende shows en festivals speelde en samenwerkte met bekende Nederlandse artiesten zoals Jörgen Raymann en Gordon.

Naast zijn werk als comedian is Amhali ook actief als acteur. Zo had hij rollen in verschillende televisieseries en films, waaronder “Zwarte Tulp” en “Zwarte Tulp 2”. In 2018 won hij de Gouden Kalf voor Beste Acteur voor zijn rol in de film “Zwarte Tulp”.

Amhali is ook bekend als presentator. Zo presenteerde hij onder andere het programma “De Nacht van Najib” en was hij te zien als presentator van het programma “De Slimste Mens ter Wereld”.

Tegenwoordig woont en werkt Amhali in Amsterdam en blijft hij actief als comedian en acteur. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*