Nathalie Baartman

Nathalie Baartman is een cabaretier uit Nederland. Ze is geboren op 15 januari 1975 in Amsterdam en groeide op in de stad. Na haar middelbare school studeerde Baartman aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, waar ze afstudeerde in de richting cabaret.

In 2001 maakte Baartman haar debuut op het toneel met haar eerste solovoorstelling “Geen paniek”. De voorstelling was een groot succes en werd bekroond met de Dutch Cabaret Award voor Beste Nieuwkomer. In de jaren die volgden, maakte Baartman verschillende solovoorstellingen en trad ze op in tal van theaters in binnen- en buitenland.

In 2008 won Baartman de prestigieuze Poelifinario voor Beste Vrouwelijke Cabaretier en sindsdien is ze een van de meest succesvolle en gerespecteerde cabaretiers van Nederland. In haar voorstellingen combineert ze humor met serieuze onderwerpen en weet ze het publiek steeds weer te raken met haar intelligente en gevoelige observaties.

Naast haar carrière als cabaretier, is Baartman ook actief als schrijfster en heeft ze een aantal boeken gepubliceerd. In 2021 verscheen haar laatste boek “De lach op mijn gezicht”, dat door critici lovend is ontvangen.

Baartman is getrouwd en heeft twee kinderen. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en lezen en is ze actief betrokken bij verschillende goede doelen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*