Thomas Acda

Thomas Acda (geboren op 12 oktober 1971) is een Nederlandse zanger, acteur en cabaretier. Hij groeide op in Amsterdam en studeerde af aan de Amsterdamse Kleinkunstacademie.

Acda maakte zijn debuut als cabaretier in 1995, toen hij samen met Paul de Munnik de voorstelling “De Leesmap” opvoerde. Dit was het begin van een succesvolle carrière als cabaretier, waarbij hij meerdere voorstellingen opvoerde en samenwerkte met bekende Nederlandse artiesten zoals Youp van ’t Hek en Freek de Jonge.

Naast zijn werk als cabaretier is Acda ook actief als zanger en acteur. Zo zong hij onder andere samen met Paul de Munnik in de popgroep “De Dijk” en had hij rollen in verschillende televisieseries en films, waaronder “Alles is Liefde” en “De Club van Sinterklaas en het Grote Pietenfestijn”.

Acda is ook bekend als presentator. Zo presenteerde hij onder andere het televisieprogramma “De Wereld Draait Door” en was hij te zien als presentator van het programma “De Beste Zangers van Nederland”.

In 2015 won Acda een Gouden Televizier-Ring voor zijn rol in de televisieserie “Man en Paard” en in 2018 won hij de Gouden Kalf voor Beste Mannelijke Bijrol in de film “Brasserie Valentijn”.

Tegenwoordig woont en werkt Acda in Amsterdam en blijft hij actief als zanger, acteur en cabaretier. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*