Vrouwelijke cabaretiers Nederland

Mannen komen van Venus en vrouwen van Mars (of was het nou andersom?).

Hoe het ook zij, het verschil en onbegrip tussen man en vrouw en de maatschappelijke positie van de vrouw, blijven belangrijke onderwerpen, ook bij het cabaret, vooral bij het cabaret. Het is natuurlijk altijd bron van vermaak om het andere ‘mineure’ geslacht belachelijk te maken. Natuurlijk kunnen mannelijke kleinkunstenaars de man-vrouw akkefietjes leuk brengen, zij het vaak nogal denigrerend, maar toch zijn vrouwelijke cabaretiers Nederland daar waarschijnlijk beter in!

Met een flinke portie (zelf)spot geven de vrouwelijke cabaretiers Nederland hún versie van de werkelijkheid!

Voorstellingen van vrouwelijke cabaretiers Nederland

Brigitte Kaandorp staat bekend om haar acts die rustig en gewoontjes beginnen en een messcherp einde hebben. Een pakkend voorbeeld van hoe de ‘zelfzuchtige man’ het beste de mond gesnoerd kan worden geeft Brigitte Kaandorp tijdens de voorstelling “Ik ben hem kwijt” waarin met de ‘vreemdgaande vriend’ met een broodmes korte metten gemaakt wordt.

Ander vrouwelijke cabaretiers Nederland hebben ook een heel antimannenrepertoire; zoals Dorine Wiersma in ‘Liefde & Dol op Mannen’, de weinig subtiele Katinka Polderman, Tineke Schouten en het duo Dames voor na Vieren. Mannen; blijkbaar een geliefd én herkenbaar onderwerp! Om het in de woorden van Karel te zeggen: “If you can’t beat them, join them!”.